Ātrie un neparasti gardie makaroni: vakariņas būs gatavas 30 minūtēs

Šī recepte ir vienkārši lieliska! Vakarienes pagatavošanai pietiek ar tikai 30 minūtēm, un tās ir ideālas katrai dienai! Teikšu godīgi, esmu ļoti sajūsmināta par šo recepti, jo makaroni sanāk tiešām gardi, un pagatavošana aizņem pavisam nedaudz laika.

Turklāt sastāvdaļas ir ļoti pieejamas un viegli atradamas.

Kāpēc izvēlēties cāļu sirdis?

Cāļu sirdis ir patiešām lielisks subprodukts, kas bagāts ar cilvēka organismam svarīgiem vitamīniem un minerālvielām. Uz simts gramiem cāļu sirdis satur 26 gramus olbaltumvielu un vien nieka 0,1 gramu ogļhidrātu, kas padara tās par lielisku izvēli ikdienas uzturā. Tām ir bagātīga, intensīva un nedaudz savdabīga garša, kas labi kontrastē ar makaronu maigumu un neitrālo garšu. Šī kombinācija rada līdzsvaru starp izteiksmīgām un vieglākām garšām.

Uzturvērtība un tekstūru saspēle

Cāļa sirdis ir stingras un mazliet kraukšķīgas, savukārt makaroni ir mīksti un maigi. Šī tekstūras dažādība padara ēdienu interesantāku un patīkamāku baudīšanai. Šī sastāvdaļa ir bagātas ar olbaltumvielām, dzelzi un B grupas vitamīniem, kas ir svarīgi enerģijas iegūšanai un asinsrites uzlabošanai. Makaroni, īpaši pilngraudu, nodrošina ogļhidrātus, kas ir galvenais enerģijas avots. Kopā šie produkti veido sabalansētu maltīti.

Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!

 

Sagatavošanas darbi: Sastāvdaļu apstrāde

Pagatavošana gaita:

Nomazgājiet cāļu sirdis, nogrieziet lieko (taukumus un asinsvadu paliekas) un pārgrieziet uz pusēm. Tas palīdzēs sirdīm izsust ātrāk un vienmērīgāk. Sīpolu sagriež vidējos kubiņos, lai tie cepoties sniegtu patīkamu aromātu. Burkānus sarīvē uz rupjās rīves, kas piešķirs mērcei vizuālu krāšņumu un dabisku saldumu.

Cepšanas process un aromātu apvienošana

Pannā ielej apmēram 4 ēdamkarotes augu eļļas, pievieno cāļu sirdis un cep, līdz šķidrums iztvaiko un gaļa sāk viegli apbrūnēt. Pievieno sīpolus, burkānus, visu kopā apcep, līdz dārzeņi ir mīksti, apmēram 2 minūtes. Dārzeņu apcepšana kopā ar gaļu palīdz karamelizēt dabīgos cukurus, radot bāzi bagātīgai mērcei.

VIDEO:

Tālāk seko ļoti svarīgs solis, lai iegūtu pilnīgu garšu!

Sautēšana un mērces pagatavošana

Pievieno 2 ēd.k. tomātu pastas un visu kārīgi samaisa, nedaudz apcepot arī pastu – tas noņem lieko skābumu un izceļ tomātu krāsu.

Tad cāļu sirdīm pievieno 300 ml ūdens, pustējkarotes sāls un melnos piparus. Samaziniet uguni, katlam uzlieciet vāku un sautējiet sirdis 20 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Šajā laikā sirdis kļūs patiešām mīkstas un sulīgas, piesūcoties ar dārzeņu un tomātu aromātiem.

Makaronu pievienošana: Viss vienā pannā

Sirdis ir gatavas. Tad tām pievieno makaronus (labāk izvēlēties tādus, kas labi notur mērci, piemēram, “radziņus” vai “spirāles”), visu samaisa un pārlej ar 800 ml ūdens, pievieno pustējkaroti sāls. Pannai uzliek vāku un vāra, līdz makaroni ir gatavi un uzsūkuši lieko šķidrumu. Tas aizņem 8-10 minūtes. Šī metode ir lieliska, jo makaroni vārās tieši mērcē, kļūstot par daļu no kopējā garšas ansambļa.

Noņem no uguns un ēdiens ir gatavs pasniegšanai. Lai padarītu maltīti vēl pilnīgāku, varat pārkaisīt gatavo ēdienu ar svaigām dillēm vai pētersīļiem.

Sastāvdaļu saraksts un variācijas

Sastāvdaļas:

Makaroni – 400g

Cāļu sirdis – 500g

Sāls – 1 tējk

Sīpols – 1 gab

Burkāni – 1-2 gab

Tomātu pasta – 2 ēdamkarotes

Augu eļļa – 4 ēdamkarotes

Šis salikums ir ļoti elastīgs un piemērots dažādiem garšvielu un piedevu variantiem. Ja vēlaties nedaudz pikantuma, pievienojiet sasmalcinātu ķiploka daiviņu vai šķipsniņu čili pārslu. Tāpat beigās var pievienot nedaudz saldā krējuma, lai mērce kļūtu krēmīgāka. Tas ļauj katram ēdienam piešķirt unikālu garšas niansi un pielāgot to savas ģimenes vēlmēm.